Online Diary .: 2011

Khamis, 29 Disember 2011

Good Luck (PLKN)


assalamulaikum , hye , korang sehad . ary niey ade story ckit nak sharing2 ngan semua , kalau nak tahu habiskan masa korang disini ye . Haha . lau xnak tahu pon xkesah . coz blog niey pon just untuk aku layan time bosan2 je an . 

Semalam , aku tido kol 3.45 a.m. mungkin , tak pasty sangat . Haha mak aku tau mampus gak aku , asal aku tido lmbt , hehe . smalam ada owang yg aku g kacau , saje bosan2 . diisebakan dah tergngu dya , dapat idea lak nak update pasal post yang korang baca sekarang , 


PLKN aku dengar pon dah asa mengigil , chee . haha xda lha . alah kem bina jati diri tue , asanye untuk tahun depan satu hari bulan pon da start da kem tue , masa yang same lak , owng yg aku tgh sakat tue dapat lak g plkn , haha . sian dya . macam2 kerenah eh orang yang dapt , hehe . ade yg suke lha , ade gak yg benci . yang best tue ade yang xpuas aty mcm2 lgy seblum g sana , macam bdak tuttt . Haha . diam2 stg marah lak . 


aku xkesah dapat ke tak , dapat aku xtolak , tak dapat aku hanya bole cakap ALHAMDILILAH .hehe , dapat best ape an , dapat elaun lgy , pengalaman lak . untunglha sape yang dapat (perangat owg2 yg dapat tapi xsuka nak p) . 

Ok kepada abang2 dan kakak2 yang dapat masuk KEM PLKN tue , selamat menjalani hidup di sana selama 3 bulan , nanty bila dah habis jadi lah seorang yang berguna . Especially pada mamat tue , doakan dya dapat makanan yang sedap2 , tak mkan rumput(katanye) ,. Hehe . Ok good luck 


plkn
*sempoi lha tempat niey . HAHAH .kena lgy .

p/s: sempoi lha rambut mohawk tue :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 20 Disember 2011

MALAPETAKA !


ASSALAMUALAIKUMM , 

serius ary niey nye story ade sedikit menyakitkan aty , asal ? Aku buka story niey KHAS untuk MINAH GEDIK YANG GEDIK TAHAP CIBAN !
Aku benci lha gedik ooi nak gaduh ngan hang disebabkan jantan sial hang tue , awad hang ingat aku kebuloq sangat kowt nak ngan Boy xguna hang tue ? YA ALLAH MATI HIDUP BALIK AKU XTERINGIN , hang simpan dya bok sorok bawak ketiak hang , jangan dowk bagi bok kuaq dah , ya lha satg hang cakap aku dowk mengatai nak jantan tue lak , Hahaha .

Yang buad aku tension tahap B**I niey , tadi aku log in ja FACEBOOK tengok minah tue asanya guna fb dya tapi tukaq boh NAMA BALAK SIAL dya tue , pas tuh dok gatai my ADDDDDDDDD aku , WEYYYY HANG DENGAQ SINI , AKU TAKK KEBULOQQ LANGSUNG DENGAN JANTAN TUE , hang mau aku dowk ulang bapa kali ? Ingat smpai ary tue ja punye dowk mai buad kacau lam hidop aku , dak mana boley habis noh ngan hang , nak kacau jugak , mau makan penyepak baru hang lega kowt . Kali niey aku nak tunjuk kat semua owang sapa hang niey , mampus kat hang nak cakap apa , sapa sruh kacau hidup aku xhabis2 . Niey lha padah kalau PERASAN SANGAT BALAK HEMSEM , INGAT OWANG MAU KOWT , syukur je lha ngan apa kita ada , 

TENGOK INI , EHH AWAK JANGAN MARAH EH , haha .

Ehh2 , pic awak lha , femaous awak pas niey kan ? Hahah , cayelha , 

OK PEMPUAN DAH PUAS , HARAP PAS NIEY , JANGAN KACAU HIDUP AKU YE SAYANG , MUAHXX SAYANG HANG :)

satu lagy , aku tak suke sebenarnye nak rosakkan blog aku ngan cite ceginie , tapi hang paksa aku jugak buad macam niey , sory eh sesape yang terbaca , ini bukan perangai sebenar aku ok , acecee aku cover balik , hahah . ok bye , chouww dulu , tengs pada yang sokong :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 19 Disember 2011

Kita tunggu KAWAN :)


Hye , uiyy korang ade sehad tak ary niey dan ary2 yang seterusnye ? Tak tahu eh ? Tapetape aku doakan korang sehad walafiat . Okie ary niey kite ade cite ckit nak walling-walling ngan kowang , suke? baca sampai habis . kalo xsuke get lusss from my page owkey . 

Cita niey diadaptasi oleh kite sendiri lha , tak ade COPY2 dari mane2 tempat . Kita cite niey bukan sebab nak UNGKIT atau ape2 . Cume kite nak kongsi2 ngan kowang je , Cite dye ceginie , satu ary tue kite ng kawan kite jalan nak pegy umah kawan kite punye kawan , *paham ke ? Haha buad2 paham lha . then si laki yang tinggal area umah kite tue tgur , kite punye kwan pon sembng2 kejap ng laki tue , sebelah laki tue ade mamat agak hemsem gak lha , body dya besar . Hehe suke2 , Okie aku gatal ckit time teu , then hbis dorang borak2 , kitaowng pon trus blah lha , tunggu lagy ke da lewat malam tue . 
Dalam perjalanan balik , kwan kite g tahu , mamat yang sebelah laki tue nak kwan ng kite , haha happy kejap kite time tue . jap ek mamat tue usha kite time ary lain , mase kite g beli burger . bukan ary tue tao . so kite pon on je , keesokan ary nye kite berdebar2 bile kwan kite cakap mamat tue nak jumpa kite .  fuhh macam2 perasaan ade time tue , malu , excited , haha , macam2 lha . Masanye da tiba kite jumpa then borak2 , ok best time tue , 
Dan seterusnye bole katakn tiap2 ary jumpa dya , tapi petang2 lha . Caye tak kire aku kwan ng mamat tue , kitaowng tak penah mcg , best kowt , tak bnyk masalah kan , 
Sampai lha satu ary kite g pasar malam ng dye , then tiba2 dya hilangkan diri , kite trus skit hati dan buad keputusan yg bdoh untk putus ng dya (mase tue kite kecik lg tak paham lagy tentang masalah ceginie ) dya tnya asal kite tiba2 mintk clash , kite diam je , then dya bara ng kite dya blah trus , kite lak yg sedey . haha , tah pape kite niey kan ? 
Bulan yg seterusnye lak kite dapat thu dye kapel ng *kwan baek kite . Kita xsalahkan dya atau kwan kite , tapi kite cume sedey bila kwan baek kite tue lepas2 dorng kapel terus xtegur kite , smpai skrg dorng da clash dye still xtegur kite , sedey oo , tapelah nak wat cam mane kan , kite terima je lha , tapi kite tunggu kawan sampai awk tegur kite , kite xkan jemu . :(

KITA AKAN TUNGGU SAMPAI AWAK TEGUR KITE KAWAN :)





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Rabu, 7 Disember 2011

HAPPY SANGAT "_"

assalamulaikum :)


Hehe korang tahu tak ary niey ary ape ? ok aku tolong jawabkan , ary nie 7 DISEMBER 2011 , bersamaan dengan 11 muharam ialah hari lahir aku yang ke 16 , ala dah tua lha . cam mana niey tak puas lagy nak main2 . dah tahun depan kene SPM lak . sianye at aku niey . 


Ok nak cerita jap ary niey bufday gurl buad ape sehari suntuk . Bangun2 tido trus ingat nak g tengok cite OMBAK RINDU je . Akhirnye dapat jugak pegy dengan adenye SITI N AIZA , tengs dua2 . Yang lawaknye punye nak tengok sangat cite tue kan , terima lha padahnye dapat sit bawah sekali . haha mata aku tak juling punye dok langut kot atas . tapi ape2 pon tak rugy lha sebab cite tue memang best pon . nak rugy cam mana , ary niey RM6 ringgit je , 


So petang tue ape lagy g lepak2 lha , kat tepi laut . then hurm . nothing . kejap je jumpa . then tukar2 barang . dya balik perak :) . tenkiu sebab bg benda tue , lupekan hal niey .




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 4 Disember 2011

Untuk kebaikan kita semua :)

assalamulaikum .


korang sehad ke ? swonok dapat cuti panjang cam sekarang niey ? swonok punye lha , tapi bagy yg masih sek lagy lha . yang dah tak sek tue . mase niey lha kene cari duet lebih . ye lha nak masuk tahun baru , mesty nak benda yang baru gak . macam aku gak , nak peralatan sek yang baru . haha . sian mak ayah aku . hehe . tak pe   setahun sekali katakan . 


Nak update pasal ape ek rinie ? tak bape nak ada idea , tapi jari niey gatal je nak tekan keybord . terpaksa lha aku merepek lagy tengah2 pagi buta cm niey . tak pe . baru best . yes dapat idea niey , tapi kang aku cite kate aku ' mengutuk orang ' tapi aku tak bermaksud macam tue .


so cam ginie cita dye  . . . .


lelaki diciptakan untuk pmpuan , dan pmpuan diciptakan untuk laki , tapi zaman sekarang niey dah bertukar .laki ng laki , pmpuan ng pmpuan berhubungan .  tak semua lelaki macam niey , dan tak semua pmpuan jugak macam niey . hanya segelintir saja . memang tak dinafikan diseliling kita jugak terdapat manusia yg sebegitu , tapi kita jangan sesekali sisihkan mereka , lebih baek kita bantu mereka . takod kang klau kita tolong , hanyut lebih jauh nanty . kita jugak yg akan time bala nya . 


zaman sekarng niey pulak pelik , dorang tak de asa ape mcm asa malu ke , bagy dorang mugkin satu kebanggaan . maybe ? suke sangat tunjuk kat owang prangai kita . tak payah lha . itu hanya memalukan diri sendiri saja . aku just nak kongsi kan , tak bermaksud nak jatuh ka sesiapa yang terasa . macam owang tua2 cakap 
"SAPA MAKAN CILI DYE YANG ASA PEDASS "
ini just dari hati aku je ,


korang tak perfect , yes aku pon tak perfect sebab yang perfect ialah ALLAH s.w.t sahaja :)


p/s= harap maaf kepada sape2 yang terasa :)






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 27 November 2011

Singgah Sana Sini

ASSALAMUALAIKUM :)


Hari niey bertarikh 27/11/2011 aku agak happy lha , sebab satu hari aku g jalan-jalan sekitar KEDAH :) , haha mesty ade yang tak suke dengan cita aku kali niey , mula2 kami g ronda area MERGONG , LANGGAR ,(tmpat tinggl 2 orang mnusia yg ymtt ) then kami g PEKAN RABU , MENARA ALOR STAR , pas tue lalu depan SHABAB PERDANA tempat  tue macam nyrok2 je , masa dekat PEKAN RABU tue    kami saja g masuk tengok ade ape kat dalam tue , macam penang gak , ade tudung  lempuk , PEKASAM , macam2 lha . pas tue saje g buad lawatan depan Sek Mnengah MERGONG ! , ape2 pon sekolah kita best lagy . 

Niey ade lha sikt pic2 yang aku sempat snap tue 


  Niey masa tengah round2 area tue , teringin nak naik atas tapi tak sempat lak .

masa berhenti shopping kejap kat pekan rabu . macam2 ada :)
sign bord masa nak masuk cari tempat parking .


cenderahati masa singgah kat PEKAN RABU .


tapi penang best lagy , I LOVE PENANG :)


nak tanya kejap ,
contoh lha korang ade no aku , then aku tak ade no korang , macam mana aku nak dapatkn no korang ? korang ng aku tak ade sape yg kenal . melainkan korang yang kasi kan , contohnye macam korang yg start mcg or coll .


Faham ke ? haha ape2 lha . aku just nak bagi tahu HAMBA ALLAH tue . dya tnya cam mana aku dapat no p***e dya , so tue lha jawapan aku , melainakn P***E dya yang bg . 


Lain kali siasat dulu jangan serbu tak pakai helmet kang nnty malu lak awak tue ye .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 21 November 2011

Harimau Muda membaham Garuda .

ASSALAMULAIKUM , ok senyum-senyum sikt . kali niey aku update cita pasal kemenangan MALAYSIA dalam perlawanan bola tadi tue , YA ALLAH hanya tuhan je yang tahu bertapa happy nye aku bila tengok gol penalti yang terakhir tue , nak menjerit sekuat hati pon ada , tapi cover je mak aku tengah tidoo kang aku lak dapat sebijik gol . haha . 


serius cakap pemain indonesia main macam celaka , tak habis2 nak hentak badrul sorang je aku tengok . Nak naik hantu gak aku msa tue , nasib time aku tengah panas tue ade MUSLIM AHMAD senyum kat aku . ( perasan kejap ) cair lha ape lagy , penangan muslim katakan . Cayelha . tapi muslim tak bape menyerlah sangat lha ary niey . hurm tak pe2 asalkan malaysia dah bawak balik pingat mas . 
               ( hemsem tak balak kite )


tadi mase lagu NEGARAKU berkumandang , aku cube tangok kat tv tue mane lha penyokong2 indonesia yang buat ramai sebelum tue . ehh2 dah tak ade maybe diorang takod terbakar kot bila dengar lagu kita kumandang kat tempat diorang . HAHA . itulah pembalasan . tuhan bayar cash je sekrang . bila korang layan malaysia macam anak tiri tengok lha ape dah jadi anak tiri lawan korang , korang yang kalah , itulah kekuatan anak tiri korang niey , kami balas dengan cara yang akan menyedihkan korang . haha padan lha ngan muke .


so MALAYSIA TAHNIAH PADA KORANG , especially my  heroo KHAIRUL FAHMI CHE MAT ( APEK ) :) pandai u jaga palang tue ye !








       your sincerly :)


























Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 12 November 2011

bila gunung dah meletup !

ASSALAMUALAIKUM . 


serius ary nie aku geram gila ngan sekor betina nie , perangai mengalahkan haiwan . tudia arr free2 ja aku dapat dosa . sebabkan betina tue . baru aku nak taubat tak nak dah gaduh2 ngan sapa2 . nie betina tue tak habis2 dok menyalak lagy , haduyy kasi FUCKK arr sama lu . baru reti nak diam kot , ehh lupe dya kan dah kene fuck2 nie . kalau bagi lagy pon mesty tak rasa apa kan ? HAHA . kesian wa sama lu . Sanggup mngaku macam tue sebabkan nak bagi aku putus ngan jantan tue je , YA ALLAH , murahnye MARUAH hang , aku sebagai satu kaum ngan hang trut rasa malu.bodohh betul lha , 


tine tue marah aku sebab aku ade upload pic ex aku pada masa yg sama boy dya , (boy) haha tah lha ade owang tanya minah tue kate tak ada boy , mklumlah owang yg tanya tue bole tahan juga segak , mesty minah tue nak rebat punye . pic tue aku ade post dalam blog aku nie , aku asa cite yg aku post pic ex aku tue dah berkurun kot , aku pon lupa yg aku ade upload pic tue , hehe . nak dijadikan cerita HOTT sangat lha tue kan , sampai marah2 aku . alolo sikit pun sye tak heran lha betine . lebih swonok ada lha bole celaka kan hidop hang satt . kan ? haha . perangai jalang macam nie tok sah dok lama2 sangat taubat lha , sementara nyawa masih ada .
PESANAN NIE KHAS UNTUK HANG TAU BETINA , AKA JALANG DAN SEBAGAI NYA , tak ada panggilan yang lebih elok dari ini untuk hang , terpulang lha nak kata apa kat aku sikit pon aku tak kesah , sebab aku tak suke gaduh ngan owng BERPELAJARAN TAPI PERANGAI LEBIH TERUK DARI BINATANG , nie lha owang kata terlebih pandai :)


TIMA KASIH SEBAB SUDI BACA POST AKU NIE , 


TAK PERNAH POST DALAM BLOG SMPAI MACAM NIE , NIE KIRE TAHAP KESABARAN DAH MELETUPP GILA .


p/s: aku tak ada masa nak gaduh ngan hang , buang masa aku ja , lepas nie tak payah dah dok gedik sent mcg kat aku , tak yah dok tnya aku kpel ng sapa ka , aku kwin ng sapa ka , semua tue tak ada kena mngena ng hang kan , so tak payah dok KALUTTTTTTTTTTTTTTTTTT . 
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 5 November 2011

Raya + Cita kita

Dear blogger ,


     Nie dah masuk kali ke 3 aku update , tadi aku dah update pnjang lebar , tiba2 OFF cam tue je lappy aku yang gile satu nie , tension kot . 
Ari nie kita dah bole menyambut hari raya aidiladha dah , so ape lagy seronok lha , mak cik aku balik sini . Ramai kot umah aku , belum tunggu esok lagy . 


*teringin nak pegi mekah :'(


berasempena dengan raya nie , genap sudah 7 bulan aku menjanda , haha macam2 dugaan yang datang melanda , nak senaraikan tue sampai esok pon tak beraya lha aku nie . 7 BULAN satu masa yang agak panjang , tapi aku dapat juga menjalani kehidupan ini , aku redha ja , ramai owang cakap kuatkan semangat , jangan pikirkan dah benda yang lepas , buat macam kita tak pernah kenal dorang yang kaki penipu tue . So sampai sekarang aku kuat hadapi semua nie ,
tapi perasaan sedey tue selalu datang , aku tak tahu lha cam mana nak buang perasaan tue .


*sedey bila teringatkan kenangan yang dulu

Dan sekarang bila aku dah terjumpa someone di fb muke ala2 ex aku tue , aku jadi teringat kat dya , tapi sumpah aku dah buang dah perasaan teringat aku tue , entah kenape makin hari aku rapat dengan dya aku dapat rasa sesuatu , aku harap dya tak perasan lha , aku tak nak lha tepuk sebelah tangan , sebab aku tahu tepuk sebelah tangan tak kan bunyi kan ? Hurm . ape-ape pon aku redha , aku tak nak dah terburu2 untuk menyukai dya , takod aku lak yang kecewa lagy , :) s m i l e 

*tepuk lha tangan sowng2 ye diyana 


lepas nie aku berharap sangat nasib menyebelahi aku , hehe , tak malu nak mintak2 lak , kalau nak usaha lha ye diyana :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ahad, 30 Oktober 2011

10 SEBAB CUCI MOTO LEBIH BAEK DARI BERKHALWAT :)

assalamualaikum , hye ary nie aku nak cita kenape cuci moto lebih baek dary kita berkhalwat , buat dosa je berkhalwat tue , ingat lha ALLAH sama :)


*jom2 cuci moto :)


10 Sebab Cuci Motor Lebih Baik Dari Berkhalwat


1. Cuci motor boleh dilakukan di depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.
2. Masa sedang asyik menggosok dada motor tak perlu tengok-tengok kiri kanan.
3. Motor tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.
4. Boleh tangguh beberapa minit , pergi sambut telefon, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.
5. Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendak mula mencuci motor.
6. Lepas cuci boleh naik dan henjut-henjut serta tunggang-tunggang dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.
7. Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi , depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.
8. Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.
9. Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh kawan- kawan. Majikan tidak akan memecat anda.
10. Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas , anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka mencuci motor !


*sembil cuci nie nak posing jugak :P

so ape korang rasa ? nak basuh moto ary-ary . HAHA . Tak pe digalakkan . HEHE , tak ade modal nak update so yang nie je yang aku mampu :)






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Khamis, 27 Oktober 2011

Mr Shutterstock saye :)



Salam ,ari nie aku nak update tentang mr shutterstock aku yang dah lama aku lupakan semenjak peristiwa ade beberapa minah bagi malu aku , so k aku dah lupakan pon . Serius lama gila aku tak nampak dya , kalau nampak pon masa aku balik sekolah n masa nak pegy sekolah , nampak pon macam sekali imbas je . 




Bila aku nampak dya , dengan tak sengaja mesty dada aku rasa sakit . kenape erk ? Aku ade tanya kawan2 aku , dorang pon tak pasty kenapa . Aku teringin sangat nak berbaek ngan dya semula , tapi aku rasa maybe tak mungkin aku dapat baek ngan dya balik . kenapa lha aku nie selalu senang sangat rindu2 kat orang , SO BAD . Hishh dah2 diyana dok merepek nanty owang pikir lain pulak , 




Bila teringat kat dya , aku tengok je pic yang dya bagi kat aku tue , yang ala2 IKAN BUNTAL :)
pangilan aku kepada dya . HANYA DYA DAN AKU SAJE TAHU :)


merindui pada si ekor panjang , berlesung pipit berbaju kuning :)



 Saye yang tak berapa betul yang telah menaip cerita entah apeape nie :) FARAH DIYANA !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 25 Oktober 2011

Oomaiiigottt .

Omaiigottt ! Asal mimpi sebegitu ya ? ingat eden suke ke ? Tidak sebenarnye . Tapi nak buat macam mana kan dah nasib dapat mimpi tue .Terima lha seadanye . HAHA . sumpah tak lawak :P . so k . Tak kesah bhaii , Nak tahu ke aku mimpi ape ? Ehh bukan mimpi macam budak laki suke mimpi ok . 
Pikir POSITIFF ye cik kak cik abang :).




Ade ke patut aku pegi mimpi lelaki yang aku tak kenal ? Ishh tak patut kan . Dah lha mimpi orang tak kenal pas tue cita mimpi tue kata aku   KAPEL lak , nie kalau bagi yang aku kenal tue ok lha jugak , ade cikit senyuman di bibir aku . Ok balik ke cite tadi sumpah aku tak kenal sape mamat tue , tapi dari segi aku tengok muke dya dalam mimpi tue aku ase macam dalam umur 23, 24 macam tue lha , omaiigott tue siott , so k klau jodoh . HAHA . TIDAKKKKK . Yang aku tahu mase aku mimpi tue kitaorang tengah DATING kot , tapi yang tak tahan nye aku asa tempat tue kat tepi tasik dekat TELUK BAYU a.k.a BAYU BAY . haha . Ya Allah punye lha tak strategik punye tempat , kot lha tepi pantai Quensbayy ke ok jugak . HAHA . apeapeje . 


Ape mamat tue keje , tinggal mane pon aku tak tahu , *tak sempat nak tanye dah terjaga dari tidor* Tapi aku dapat ase time tue aku macam GEDIKK sikit , ckit je ok . Ye lha asyik nak berkepit je . Msa aku dating ng dya tue , ade kawan aku jugak so dya kata aku ni macam dah diguna2 oleh mamat tue , ye lha sebab dorng pasan aku asyik berkepit je .  Pas tue ................... aku terjaga dari tido dan tersenyum manis , HAHA . eNDING dya tak ade , sebab aku terjaga dari tido . Nak sambung balik takod salah masuk mimipi lak  . SO cite tergantung , aku sakit hati gak . nak thu ape kesudahanye . 
hurm so SAD ! 


P/S: SEBERNYE AKU TAK ADE IDEA NAK UPDATE CITE APE , SO BILE AKU TERINGAT MIMPI DI SIANG HARI AKU TUE , AKU SAJE2 NAK SHARE NAK KORANG , TAPI SORY LHA ENDING DYA TERGANTUNG . COZ AKU TERJAGA DARI TIDOO . IM SORRY :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 22 Oktober 2011

Happy Birthday :)





HAPPY BIRTHDAYY :)


Kemarin bufdayy abg aku yang sorang tue , ala yang dalam pic buad muke macho lha ktakn . Aku sebagai adet yang BAEK of coz nak jdi orang pertama wish kat dya , so aku wish lha tepat pukol 12.01 a.m. hehe lambat satu minit je , then trus dya coll . HAHA , tak sngka lak dya nak coll ye lha , apeape pon kita klau bufdayy mesty col owang yg tersayang dulu , aku ingtkn dya mesty tgh GAYUT ng makwe dya aka ' AYG ' haha ,

aku suka sangt sakat dya ng panggilan tue , stg dya buad lha malu2 bewak . Pdahal suke saje thn cover tue . Ape2 pon best lha sembng mlm tue ng abg , kirenye ade gak masa untuk aku , ye lha 24 jam sibuk keja , online pon jarng . Hrapkn mcg ng coll je lha . TAK DE HADIAH SEKARNG , tp bulan 11 nie ade lha . okie . Tunggu ye :)

p/s:sayang abg angkt aku nie 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 18 Oktober 2011

Malu kejap aku .

Ya Allah kat mana aku nak letak muka aku nie , aku malu gila dah . Tahap toottt . Kalau aku tahu aku tak tegur dya tue . Hurm please lha weyy backing aku sekrang malu doe . Dulu bole lha , sekrang dah tak bole . So kau faham erk diyana . JANGAN ULANGI PERKARA ITU LAGI ! INGAT 
Ok aku ingat , ala tadi tue aku boring so aku kacau lha manusia yang tengah online . Ok aku saje ajak kecek kelate , Then aku tak tahu dya dah ada awek . Fuhh asa macam nak simpan muka aku kat dalam poket seluar KORANG je . 


Ya Allah , aku mintak ini kali pertama dan kali terakhir aku jadi macam nie , Hurm kenape ? kenape ? YA ALLAH ! 


Cita abg aku lak , dya selalu ingatkan aku jangan terlalu rapat dengan kawan yang ade COUPLE , sebab ape ? Dya kata aku nie dah lha kuat jeles ( jeles kena tempat ok )Dya takod aku nie cepat terasa atau sedey bile tengok dorang sweet-sweet ja . Aku pon dah tak berapa rapat bila dorang cita sal kapel . Kadang2 bila dorang cita , aku teringat asa cam nak nangis pon ada .Tapi tak pa aku kan kuat sabar , so sabar je lha . TENGS abg sebab selalu bagi adet semangat untuk kuat dan lebih kuat . 


p/s-kalau kita nak semua nye ok2 saja , kita kena kuat kan semangat 
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 15 Oktober 2011

Baru aku faham sekarang bro :)

Hari nie sumpah memang aku TENSION + SAKIT HATI ngan kau jantan . Aku dah habis pikir pasal kau nie tapi tak dapat gak jawapan nye , aku tak tahu arr kau ade hati ngan perasaan ke tak ? kau ingat best ke kau dah buad ramai pmpuan bagi sakit hati ngan kau . Maybe kau happy kot ngan cara suka bagi PEREMPUAN HARAPAN . Kau sedar lha sikit bila kau buad kat perempuan cam nie . satu hari nanti mesti ade balasan untuk kau . sekarang nie TUHAN BAYAR CASH !


Aku kata macam nie pon sebab aku dah sakit hati sangat-sangat ngan kau ,dan aku nak sedarkan kau je . tiada motif lain . masa baru-baru aku kenal kau di TAGGED aku asa kau nie baek je . Tak ade benda yang kau sakitkan hati aku . Tapi bila dah lama aku kenal kau , baru aku tahu perangai sebenar kau yang sebenar nye , Ok aku ngaku mula-mula tue kau memang lelaki yang baek yang pernah aku kenal . tapi tue masa mula2 , tapi sekarang aku rasa kau lha lelaki yang agak jahat pernah aku kenal . 




Kenape erk ? kau selalu tanya aku sayang kau ke tak ? kadang2 aku rasa tue soalan yang memang kau dah tak ade idea ke tak nak tanya aku  . SOALAN BODOHH BRO .


Ok akhirnye aku paham kenape kau buad macam nie . sebab kau kurang kasih sayang kan ? Ye lha kau punye sweetheart kan jauh tinggl hostle lak . so mesty kau rindu dya sebab tue kau nak kasih sayang yang hanya sekejap saje , so k .
sebab aku dah dapat tahu jawapan nye . sekarang  aku redha ja ngan perangai kau . Aku happy bila kau tengok orang yang aku sayang happy termasuk lha kau . 


apeape pon aku doakan kau berjaya dalam spm tahun nie . dan dapat bersama cinta hati kau kekal sampai bila-bila . Teng for everything :)


p/s=jangan sesekali beri kasih sayang yang palsu jika kita tiada niat langsung untuk bersama dengan nye . SO SELAMAT BERAMAL :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 11 Oktober 2011

Jangan nangis atas kegembiraan orang lain.

ASSALAMUALAIKUM


Weyy tolong aku Mate aku mengeluarkan air . 
yang agak banyak , dan deras juga perjalananye 
Aku tak tahu kenapa ? Dengan secara tiba-tiba dya turun , huhh ! TENSION lha kalau cam nie je 
Aku nak jadi macam orang lain juga bahagia ja disamping orang-orang tersayang , 




Kenape aku nangis ? Aku nangis sebab dengan cara nie aku dapat tenangkan fikiran aku yang serabut nie . Ye lha masalah sekolah lagi , kawan2 , masalah peribadi mau tak pening dibuad
nya . Masalah sekrang nie lepas satu , satu lak yang datang ,sama gak lha macam dorang tue . lepas sowang -sowang lak yang datang . at least kalau dorang tue jujur tak ape gak , nie kadang2 aku rasa macam aku nie tempat PERSINGAHAN dorang ja . Hurm nak buad cam mane nasib aku . Tak pe aku tak marah dorang cuma aku ade rase kecik hati lha ckit ngan perangai dorang . Janji2 dya tue pon still aku ingat sampai sekarang sebab aku pegang janji2 dya .


So sekarang aku tengok , sorang-sorang dah happy ng kebahagiaan dorang . cuma aku je tak sekarang nie , mugkin aku still tunggu(mamat dalam mimpi aku kot)mungkin ! aku pon tak tahu wujud ke tak mamat tue . tapi aku akan still berdoa agar mimpi aku tue dapat menjadi kenyataan . AMINN .


p/s=doakan untuk aku ye ! Tengss .
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jumaat, 7 Oktober 2011

keputusan terakhir awak .



ASSALAMUALAIKUM !


Keadaan muke aku sekarang : SEDEY !


Keadaan mata : MACAM NAK BERAIR !


Susah kan ? Entah lha . nie je pon jawapan bila ade orang tanya aku kenape . sumpah aku tak ade ayat lain selain ayat nie aku kasi pada dorang !
   muke aku dah macam baby nie .
( budak nie curi lens aku ) :'(

Asal aku nangis ? Bermotifkan ape lak dah ? Kenape sebab tak jumpa HAFIZ yang aku mimpikan tue ke ? Haha . Aku kata EHH MANE ADE ,AKU CUMA PIKIRKAN SESEORANG TUE JE ! sape ? adelha . 
Tapi dalam masa yang sama aku nak cuba jadi DETACTIVE CONAN atau nama lain nye CONAN EDOGAWA ! untuk kes ape lak ? ha nie aku nak g tahu , kes PENIPUAN . Arhhh lari tajuk . Ok sambung pasal kenape aku nangis , pasal PENYIASATAN aku nie biar aku habiskn dulu siasatan aku aku g tahu ,

Aku hidup2 ingatkan ape yang KAU kata tue jujur dari hati yang tulus dan ikhlas (amboi ayat ), tapi sekarang aku still tak tahu lagi benda yang kata tue betul ke tak ? Aku selalu berharap kali nie biar lha kali terakhir aku suka mana2 orang . dan kau yang terakhir untuk aku . tapi belum tentu jadi kenyataan lagi .
Tapi apeape pon aku lebih suka orang yang jenis jujur , kan senang , tak payah aku pening2 pikirkan masalah nie , kata macam2 tapi bila aku tengok kat B*o*G*R kau , aku sabar ja , aku tak kesah ! sure ke diyana kau tak kesah ? hurm not yet , aku akan usaha untuk memahami semua ini ! ok good girl lha . budak tue kate . TERBAEKLHAAAAAAA ! hehe suke . and the same time :(

p/s:awak buad keputusan yg awak rasa terbaek untuk awk ye , saye terima saja .

capital SA.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 4 Oktober 2011

Nak terpeluk si dia . siapa ?



Assalamualaikum ..


Ha korang dah baca kan ape entry aku hari ini , aku pon tak sanggka yang nak terjadi sebegitu rupa . Cite dya bermula macam nie pagi tue sebaik saja aku bangun tido biasa lha rutin aku hari2 sebelum apeape mesty aku akan cek henset aku kot2 lha ade apeape pesanan yang penting yang orang baru hantar . Tapi pagi tue lak tak ade ape2 , sedey gak lah . bab selalu pagy2 mesty ade ucapan 'good morning'
haha lupakan je semua tue .cite lame nie cite sekarang tak ade kene mengena pon kan . hehe. Sambung cite tadi pas tue bangun2 terus g depan cermin tengok muka baby face aku yang macam apom kering je . hahah. lupekan .then ape lagy aku g mandi lha ..bagi wangi2 sikit ..ok , Kuar bilik air tetibe dengar bunyi lagu westlife-i'll be there banyak kali . aku pon g lha tengok rupa2 nye henset aku bunyi . ade orang col lha , hehe... sape ? ade lha . ok2 lha aku g tahu dya tue ialah Hafiz .. 


hafiz:assalamualaikum
aku:walaikumsalam , ade ape gangu aku pg2 nie ?
hafiz:amboi garangnye , 
farah:biarlha . ade aku kacau kau
hafiz:jgn lha marah kaklong pagy2 nie .
farah: ape2 lha , kau nak ape nie ? huhh
hafiz: tak da pa , cuma nak ajak kuar nak tak ?
farah:p mana

hafiz:p la mana2 pon yang bole p 
farah:ishh tanya leklok nie .
hafiz: hurm p pranginn nak 
farah:bila ? kol bapa?
hafiz:stg kol 12 . aku g ambk kau
farah:ok , tapi klau lmbt walaupun 1 minit , cancel
hafiz: baiklha cikfarahdiyana.


tepat kol 12 hafiz tue pon smpai , haha cam mana pon terpaksa lha kuar ng dya tue ,, sengallllll. haha benda yang sama je kuar ngan dya nie , same macam aku kuar ngan kawan2 aku yang lain .pegi tengok wayang pas tue pegy makan then g shopping . huhh . dah lali dah aku..
biarlha dya yang ajak kuar dya yang support semua . aku nak bayar aku lak kena marah , huhhh maluu .


pas tue petang g lepak2 lak kat tepi laut , pas tue dya ajak g dok kat tepi batu tue , haha aku pon g lha nak main air laut punye pasal , tibatibaaaaaaaa aku tersalah langkah then nak terjatuh , then tibatiba gak masa tue si hafiz dapat menyelamatkn aku dari terjatuh , haha mula lha drama melayu mata bertentang mata , dari mata turun ke hati dan pada masa yang sama aku terpeluk badan sasa dya (muscleman ) hehe ..dan pada masa yang sama jugak aku terdengar suara seseorang menjerit. namaku


dyanaaaaaaaaaaaa bangunnnn pkollll brapaaa dah niee , anakkkk daraa apa aihhhhhhh bangun lewatttttttt2 .


hehe , rupa2 nye aku HANYA MIMPI SEMATA-MATA
hahahahahahahahhaah . ngok lha aku nie . yg aku pening sape lak si HAFIZ tue , tiba2 ja masuk lm mimpi aku ...


p/s: macam nie lha kalau tidoq tak p basuh kaki dulu , mimpi lha macam2 ..


                                           THE END !




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Isnin, 3 Oktober 2011

Budak baru nak belajar :)

Sebelum ape-ape aku nak gelak je dulu , hahahahhahah.. kenape aku gelak ? Ha nie lha aku nak bagi tau .
tadi aku jadi orang KELATE sat , wey best kot . bukan selalu kita orang penang bole dengar orang 
kelantan cakap .Nie pon kira best gili-gila bagi aku , ada jugak hamba allah yang sudi nak ajarkan aku .
Yang best nye tak silap aku , aku baru je sampaikan hasrat pada cikgu aku masa hari jumaat minggu lepas , masa kitaorang tengah ade kelas PENIDIKAN JASMANI , padamasa yang sama cikgu aku nie orang kelantan jugak , ha nie yang lagy best nak tanya apa2 pasal negeri tue ,  so dengan buad muka slamber (tak tahu malu )
cakap aku suke lha tengok mamat kelantan kalau dengar dorang cakap sesama dorang , Bunyi kadang2 dorang sembang macam nak gaduh pon ada . Tapi bila aku tnya apa dorang sembangkan dorang kata saja tanya khabar  . hahah , gelak mampuss aku ..




(dalam diamdiam kawe gelok supo gini lha )

Balik pada cite tadi , hamba allah tue pon dengan semangat nye mengajar aku , best gak belajar dari dya , dya kata kalau benda yang dya tulis tue tak paham tanya lha dya .haha . ade yang aku tak paham terus aku tanya dya , tapi kebanyakkan semua aku paham . kalau datang ayat2 yang dah aku asa pelik tue , baru aku tanya . 
contohnye :- 
 - nieh .syo nok ajok awk tubek makea .
                                    nok dok ???
                                    syo blanjo r ,

maksud nye dya kata nak kuar makan tak dengan dya , dya belanja . 

contoh lagi :-
eh... mu wak gapo 2.... x blik2 dumoh lg kow ngorib doh nie.... pok mung x mroh kow,,, baso aq laye nate nie,,, wak srabuk palo otok jah

haha , yang nie aku asa nak ketawa , hehe . maksud dya kau buad ape  tak balik rumah ke dah maghrib , pak kau tak marah ka ? buang masa aku layan kau nie , buad serabut kepala otak ja .

chee pandai aku translate dari kelantan ke bahasa penang , hhee good girl .
ape2 pon tengs pada hamba allah tue yang sudi ajar aku , walaupun baru cikit2 
Tengs ye Zakiemiey . :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sabtu, 1 Oktober 2011



#KENAPE AKU STILL TAK BOLE LUPAKAN DYA ?

#AKU NIE BUKAN SAPESAPE PADA DYA !

#CUMA KAWAN MUGKIN ?

#DYA DAH ADE YANG DYA SAYANG ! ( COMFOM2 BKN SAYE )

#24 JAM SELALU GAK TERINGAT KAN DYA .

#JANJI2 DYA . ( TAK PERNAH SAYE LUPE ,AWAK )

#AKU RINDU NAK WEBCAM NG DYA .

#NAK DENGAR SUARA DYA LAGY .

#SEMUA NIE HANYA MIMPI JE !

#HANYA TUHAN JE TAHU BETAPA AKU RINDU DYA !

#AKU FAHAM KEADAAN DYA SEKRANG .

#TAPI KENAPE DYA KWAN NG AKU SEDANGKAN DYA DAH       ADE YG DYE SAYANG MASA TUE .

#AKU DAH TERTIPU DENGAN DYA .

jangan sesekali buad seseorang sayangkan kita sedangkan kita belum tentu dapat terima dya .




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selasa, 27 September 2011

Berubah menjadi lebih BAEK !



Yes nie aku , yang tak berape cun , comel dan seangkatan
dengannye ..
Hari nie aku nak buad pengakuan cikit 
Aku nak cuba berubah jadi lebih matang dari sekarang
Aku sedar aku dah banyak 
buad orang sakit hati dengan perngai aku yg satu nie
kadang-kadang sampai owg tue pening ng aku
SORY SANGATSANGAT !
aku cuba tak nak jdi mcm tue
tp kndg2 terjadi gak .
malu lha jugak bila peragai aku tue dtg .
Aku dah tak nk ada asa  JELESS !
sbb dya bukan hak aku .
so aku mintak sangat jauhkan
perasaan tue dari aku .
Aku tahu aku mude lg nak pikir 
pasal kapel2 nie .
tak sampai umur lagy .
belajar dulu ye syg .
jangan mengade-ngade ( org tue ckp )
Bg dapat tempat kat mne2 U dulu .
pas tue nak kpel ke kawen ke ,
suke haty lha .
yang penting sekrang belajar dulu erk .
Tapi sumpah aku susah gilegile nak lupakan dye .
Padahal aku ng dya tak ade lha
kenal lama sangat ..
ENTAH LHA .
LUAR KAWALAN AKU
Now , perasan aku bercmpur baur .
ade ase suke , sakit hati , cemburu buta ,.
haha . buad terok je .
Satu lagy aku tengah gian nak tumbok orang nie
exspecialy Bdak klas aku tue . haha
sapesape . dah tentu syah ng PD . 
sorng lg nak ajak gaduh 
'' orang tue gtal '' gelaran aku bg kat zul haha .
memng sesuai ng dye .. sory2 ..
sehari kalau aku tak bising dlm kelas .
mugkin masalah hormon kot , haha
tapi tak pernh lak aku diam je .
mesty aku nak riuhkan kelas tue jgak .

Tadi mase nak g sek aku nmpk seseorng yg mugkin aku kenal
tapi aku tak pasty tue dye ke tak
tapi yg pasty baju kuning dye tue .
entah kenape tibe2 jantung aku mcm nak berhnty je ,
aduhh , jangan lha jadi cm nie lg .
aku tak nak . PLISS !

walaupun aku minat ramai orang tapi aku tetap sayang 
dye sorng je , walaupun tak pernah jumpa . 
PELIK KAN SAYE NIE .
TAPI NIE LHA SAYE . 


tapi kita tetap kawan kan ? 

P/S-  ILYSMFD :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

http://i1227.photobucket.com/albums/ee434/Faqihah_Husni/bgchocolate2.jpg



 
Copyright © . All Right Reserved by FarahDiyana mr. AF